Литературното списание Подслон“ е пространство за размисъл, споделяне и себеизразяване. Всеки

...
Литературното списание Подслон“ е пространство за размисъл, споделяне и себеизразяване. Всеки
Коментари Харесай

Списание „Подслон“ събира размисли за психичното здраве

Литературното списание „ Подслон “ е пространство за размисъл, шерване и себеизразяване. 
Всеки от нас носи своя товар, своята лична полуда, своето лично „ слонче “ на раменете си. „ Подслон “ е място да поговорим за тези слончета, да ги нарисуваме, да пишем за тях и за живота си с тях. Списанието е място, където можем да оставим „ слончетата “ си за малко върху топлата повърхнина на хартията , имат вяра неговите основатели.

„ Бяхме доста впечатлени от отзивите и позитивната реакция на хората, които схванаха за нашия план. Получихме доста произведения, не можахме да поберем всичко, само че считаме, че в първия брой успяхме да представим една доста разнообразна и приятна селекция от разнообразни гледни точки, разнообразни гласове и се надяваме в бъдеще да успеем да продължим да го вършим и може би даже още по-оригинални погледи и още повече истории да успеем да разкажем посредством списанието “, сподели в предаването „ Нощен небосвод “ Мила Даскалова, която живее в Единбург, Шотландия. Там тя приключва докторантурата си по литература.

В списанието откриха място 19 създатели , като разпределението сред стихотворения, прозаични текстове и образни материали е относително отмерено . Списанието е малко и доста плътно “, добави Надежда Тричкова, редактор в списанието.

Освен в книжен вид, можете да намерите. „ Подслон “ ще излиза един път на три месеца.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР